Bijna alle drums zijn zelf ontworpen en/of gebouwd. Niet dat er in de handel geen goede instrumenten voorhanden zijn, maar wel omdat het extra plezierig is en voor een uiterst persoonlijke sound zorgt. Dit geldt zowel voor de uiterst compacte drumkit bij Zannemie & De Bende (verplaatsingen met de trein & vouwfiets) als voor alle 35 drums van Alackadaisical. Deze laatste hebben we trouwens met heel de groep samen gebouwd.

Het gamma bevat bestaande drums (cajon, shekere, framedrums, snaredrums), drums die al naargelang vergroot of verkleind worden (XL zabumba’s voor LKMTIV & Alackadaisical, 14″ basdrums voor de FabotastiX) of experimentele nieuwe instrumenten (kruising repique/bendir, elektrische draadstangkalimba voor Velotronix, monochords, kruising tussen een snaredrum & pandeiro voor de reizende percussionist,   …).

Sommige instrumenten zijn enkel voor eigen gebruik, andere worden op bestelling gemaakt of worden binnen een workshop samen gebouwd. Twee voorbeelden van deze laatste zijn de PET-drums en de “smartshaker”. Een houten shaker met de verleidelijke afmetingen van een smartphone maar met levenslange garantie, gevrijwaard van batterijproblemen, gemaakt in tip-top omstandigheden en zeker zoveel speelplezier.


 

Download hier alvast een bouwbeschrijving van een PET-drum, dan kan je zelf al aan de slag. Deze drums van gerecycleerd materiaal zijn een klassieker in (school)workshops.

constructie pet drum